Makkelijk Lezen boeken

Veel kinderen, in het kwetsbare proces van leren lezen, hebben veel baat bij onze leesboekjes die speciaal voor hen zijn ontwikkeld. Ze hebben speciale, leesondersteunende eigenschappen, zoals een eigen  dyslexievriendelijk lettertype. En met teksten in een speciale structuur met korte zinnen, veel dialoog en actie. Uiteraard zijn ze bijzonder rijk geïllustreerd.

Ankertjes

Voor kinderen van 5 tot 7 jaar

De boeken uit de serie Ankertjes zijn speciaal voor beginnende lezers. De boekjes zijn rijk geïllustreerd met prachtige tekeningen en leuke aansprekende en herkenbare verhalen. Met de Ankertjes gaan ze graag aan de slag!

Vaantjes

Voor kinderen van 6 tot 9 jaar

De boeken in de serie Vaantjes zijn bedoeld voor kinderen die net hebben leren lezen en daar moeite mee hebben. In de serie Vaantjes wordt het speciale dyslexievriendelijke lettertype van Studiostudio gebruikt. Daarnaast heeft de tekst een speciale structuur met korte zinnen, veel dialoog en actie. Met de Vaantjes wordt leren lezen leuk!

Piraatjes

Voor kinderen van 8 tot 14 jaar

De serie Piraatjes is speciaal bedoeld voor bovenbouwleerlingen die moeite hebben met lezen. De verhalen zijn spannend en met vaart geschreven. Het leestechnisch niveau van de boekjes is aangepast, waardoor de boekjes makkelijk te lezen zijn. De verhalen zijn zeker niet kinderachtig en sluiten juist aan bij de belevingswereld van deze kinderen. De Piraatjes maken lezen weer leuk!

Meeluisterboeken

Het beste van twee werelden:
lezen in een echt boek & online luisteren tegelijk