Over Bontekoe

Bontekoe laat kinderen makkelijk lezen!

Uitgeverij Bontekoe zet zich al zo’n 25 jaar in voor kinderen die lezen lastig vinden. Wij ondersteunen als uitgever het kwetsbare leesproces van leeszwakke kinderen op de basisschool en geven praktijkgericht materiaal uit, vaak in samenwerking met andere educatieve uitgeverijen.

Sommige kinderen krijgen het leren lezen niet zo makkelijk onder de knie. Ze zijn vaak even slim als anderen, maar om verschillende redenen gaat het niet zo soepel als bij andere kinderen. Misschien hebben deze kinderen problemen, zoals dyslexie, zijn ze langdurig ziek geweest of ze vinden tv-kijken of buiten spelen gewoon leuker!

Juist deze kinderen hebben baat bij onze leesboekjes met speciale, leesondersteunende eigenschappen. Zoals het dyslexievriendelijke lettertype. En met teksten in een speciale structuur met korte zinnen, veel dialoog en actie. Uiteraard zijn ze bijzonder rijk geïllustreerd.

Bij al onze eigen boeken en bij boeken van andere uitgevers geven we ook meeluisterboeken uit, ingesproken op AVI-niveau. Deze meeluisterboeken worden ingesproken volgens onze eigen Intervalmethode.

De boeken zijn te koop in de webshop op www.makkelijklezen.nl.