Webinars

BONTEKOE WEBINAR

Lezen tot over je oren!

De effectiviteit van HYboek door Mieke Urff  (in samenwerking met LBRT)

Mieke Urff
Mieke Urff
Mieke is dyslexiespecialist en onderwijskundige. Ze zet zich vooral in voor de begeleiding van leerlingen met dyslexie binnen school. Daarbij kijkt ze niet alleen naar het handelen van de leraren en remedial teachers maar ook naar de keuze voor toegankelijk lesmateriaal. Als boekenliefhebber gunt Mieke alle kinderen mooie leesavonturen.

We vergelijken het lezen van een HYboek met de zijwieltjes die gebruikt worden bij het leren fietsen. Steeds maar vallen is niet leuk, maar door de zijwieltjes vallen kinderen veel minder en hebben ze het gevoel dat ze het zelf kunnen. En ‘zelf doen’ is iets wat alle kinderen graag willen. Met het ‘karaokelezen’ van HYboek kunnen alle kinderen gemotiveerde lezers worden. HYboek kan worden ingezet voor alle kinderen die beginnen met leren lezen, maar is vooral zeer motiverend en effectief voor kinderen in de onderbouw PO en SBO bij wie de leesontwikkeling stagneert. In dit webinar schetst Mieke, aan de hand van zes stellingen, een beeld van wat de remediërende kracht is van de combinatie van lezen & luisteren en hoe HYboek het beste ingezet kan worden in de dagelijkse praktijk. Wij hopen dat vervolgens ook jouw leerlingen gaan “Lezen tot over hun oren”. Op HYboek.nl vind je uitgebreide informatie èn de meest gestelde vragen over HYboek.

Nieuwe webinars

We zijn druk bezig met het organiseren van nieuwe interessante webinars.
Wil je op de hoogte blijven van deze GRATIS webinars? Schrijf je dan in voor onze mailinglijst.

Op de hoogte blijven van nieuwe webinars? Schrijf je in!

* indicates required

Geef hier aan dat we je kunnen benaderen via e-mail. Je gegevens worden niet gedeeld met anderen.


(Als je geen e-mail berichten meer wilt ontvangen, kun je jezelf afmelden via de 'Uitschrijven-link' onderin onze e-mails)

We gebruiken Mailchimp voor onze nieuwsbrieven. Je gegevens worden binnen Mailchimp verwerkt Learn more about Mailchimp's privacy practices here.